Допомога рідним залежного - Cемінар для співзалежних

Допомога рідним залежного - це не лише консультації, а й проведення регіональних семінарів для співзалежних... Захід відвідали близбко сто осіб...

093-500-90-85
Приватна клініка лікування алкоголізму
Допомога рідним залежного - Cемінар для співзалежних

Допомога рідним залежного

Допомога рідним залежного – невіддільна частина лікування наркотичної, алкогольної, ігрової чи якої-небудь ще залежності. Адже проблема не в самому вживанні або шкідливій поведінці, а «хворих» відносинах у найближчому оточенні. Отже, програма одужання розповсюджується на всіх, а не лише на саму, уражену недугою, особу.

Так, «Пальміра Плюс», окрім консультацій та груп взаємодопомоги, періодично організовує великі регіональні семінари для рідних та близьких залежних. Навіщо? Для того, щоб детальніше інформувати їх про проблему залежності та співзалежності, відповідно.

Співзалежність – це хвороба, яка характеризується повним поглибленням у життя залежного та нехтуванням своїм власним. А також, фундамент формування та розвитку його хвороби.

Такий самий захід відбувся у суботу, двадцять другого червня, в готелі «Експрес» міста Києва. який відвідали понад сто осіб. Отже, що містив у собі семінар?..

Корисна лекція

Перше, з чого розпочалося дійство – це корисна лекція від керівника філіалу «Пальміра Плюс» Олексія Лінника на тему «Роль рятівника». А саме, базову тему, з якої беруть початок співзалежні відносини…
Бажання «врятувати весь світ»… Виявляється, що воно виникає внаслідок потреби почувати себе потрібним. Як це проявляється?

  1. Миттєве виконання забаганок.
  2. Вирішення замість людини де і ким вона має бути.
  3. Розв’язання всіх проблем. Від побутових, типу нагодувати чи навести лад у кімнаті… І, до серйозних – конфлікти чи проблеми з роботою, навчанням, борги й таке інше.

Здавалося, це турбота, принесення користі, а ні… Чому? Подумайте самі… Що відбувається з особою порятунку при такому ставленні? Вона не буде пристосована до дорослого життя. Та, завжди сподіватиметься, що «хтось інший» розв’яже всі її питання. Тобто, така собі «неповноцінна» особистість, яка постійно живе в позиції «дай» та «зроби»…

Повний запис лекції можна проглянути тут.

Презентація діяльності «Пальміра Плюс»

Другою частиною заходу стала презентація діяльності «Пальміра Плюс» як щодо розвитку та реалізації залежних, так і співзалежних:

  1. Віталій Сурженко, керівник відділу профілактики «Пальміра Плюс», розповів про програму «Соціальний ліфт». А саме – можливість навчатися та влаштуватися на роботу в різних цікавих галузях, список яких постійно доповнюється.
  2. Валентина Лебедєва, сімейний психолог та досвідчений консультант з хімічної залежності, надала інформацію щодо груп взаємодопомоги, які проводяться два рази на тиждень. Та, відносно нового проекту «Пальміра Плюс»: навчальна програма для співзалежних.
  3. Учні семінар-тренінгу по соціальній роботі, а також, водночас, вихованці «Пальміра Плюс» поділилися живими враженнями від плоду діяльності організації.

Повноцінна допомога рідним залежного

Окрім усього описаного, повноцінна допомога рідним залежного надавалася ще й особистим спілкуванням з працівниками та керівниками центрів реабілітації «Пальміра Плюс». Вони змогли справді підтримати. А також, підібрати правильні слова для того, щоб підбадьорити. Та, перенаправити фокус із залежного на свій стан та життя.

Так, це, по суті, була ще одна ступінь до того, щоб перемогти згубні, страшні, смертельні хвороби.

Більш детальну інформацію щодо наступних семінарів та інших заходів «Пальміра Плюс» Ви можете отримати, набравши номери вказані на сайті.