Навчальний інтенсив з арт-терапії | Лікування творчістю

Навчальний інтенсив з арт-терапії допоміг команді "Пальміра Плюс" шляхом креативу краще пізнати себе та сприяти самовираженню інших...

093-500-90-85
Приватна клініка лікування алкоголізму
Навчальний інтенсив з арт-терапії | Лікування творчістю

Навчальний інтенсив з арт-терапії

Навчальний інтенсив з арт-терапії для співробітників «Пальміра Плюс» став прекрасним доповненням для розвитку знань у галузі роботи з залежними. Так, цілих два тижні, без вихідних, учні тренінгу сумлінно насичувалися корисними знаннями для того, щоб якомога більше людей звільнялися від згубної хвороби залежності.

Мета проведення навчального інтенсиву

То яка конкретна мета проведення навчального інтенсиву з арт-терапії?

  1. Перше – це підвищення кваліфікації співробітників «Пальміра Плюс».
  2. Друге – практика у розумінні себе, своїх почуттів та емоцій.

Хто сприяв цьому? Так, були запрошені досвідчені, талановиті спеціалісти в даній області:

  1. Інна Івженко – практичний психолог, арт-терапевт, ведуча багатьох навчальних проєктів, у тому числі, «Вечірня школа арт-терапії».
  2. Ліна Бесчастна – тренер з арт-коучингу, арт-терапії, особистісного росту та сімейного коучингу.
  3. Валентина Заяць – психолог та арт-терапевт по роботі з залежними.
  4. Олег Василенко – практичний психолог, гештальт-терапевт, тренер з арт-терапії, автор програми «Арт-терапія в роботі з залежностями».

Що відбувалося на навчальному інтенсиві?

Навчальний інтенсив з арт-терапії надавав не лише корисні знання у вигляді різноманітних технік. Він, знову ж таки, допоміг кожному:

  1. Наблизитися ближче до свого «я».
  2. Дізнатися про себе те, що раніше було непомітно.
  3. Прийняти свою істинну природу.

Так, цьому сприяли щоденні практики. Вони, окрім того, що «відчиняли очі», також розвантажували та підіймали настрій після довгих, насичених інформацією лекцій.
Найцікавіше було потім застосовувати їх, практикуючись у відділеннях психосоціальної допомоги філії «Пальміра Плюс» м. Києва. Учасники програми одужання сприятливо реагували на групи такого плану та залишали їх, в основному, з позитивними думками та настроєм.

Окрім такого насиченого графіка, учні інтенсивну пам’ятали про спілкування та конструктивне дозвілля. Влаштовуючи пікніки, прогулянки, походи до кінотеатрів та інших подібних місць, вони отримували масу задоволення, вражень та дуже зблизилися, ставши майже рідними людьми.

Чим арт-терапія корисна для залежних?

То чим корисна арт-терапія для залежних? Що вона може дати у процесі позбавлення від згубної проблеми? Інакше, навіщо було б проводити такий захід?
Отже, вона сильно різниться від психологічного та гештальт (терапія з почуттями та емоціями) підходів. Так, людина пояснює ведучому свої творчі роботи, внаслідок чого сама починає розуміти свою сутність.
Для залежних, це чудова можливість виразити свої справжні почуття. Річ у тім, що зробити щось подібне словами та розпізнати їх одразу, їм буває дуже важко. Вони плутають їх, ховають, глушать… Все що завгодно, тільки б не бачити те, що болить або не подобається. А так, за них все говорять їх творіння. І, хоч вони, можливо, відчувають короткочасний біль, відкривши їх для себе, пізніше, їм стає набагато легше.

По суті, вони звільняються від того вантажу, від якого постійно тікали, через що – ще більше страждали.

Таким чином, використання цієї практики у відділеннях психосоціальної допомоги – хороше доповнення до загальної програми одужання від залежностей.

Підсумки навчальної програми

Як можна підсумувати навчальний інтенсив з арт-терапії? Що ж, співробітники «Пальміра Плюс» отримали все для того, щоб ще краще допомагати залежним та підтвердження цього, у вигляді сертифікатів. А також, неймовірні спогади про прекрасні теплі дні у величному Києві та нових друзів з усіх куточків країни.