Пивний алкоголізм – що він собою представляє?

Пивний алкоголізм, на жаль, звична річ для багатьох людей. Пиво у побуті рахується безневинним, але насправді - це неймовірно шкідливий напій.

093-500-90-85
Приватна клініка лікування алкоголізму
Пивний алкоголізм – що він собою представляє?

Пивний алкоголізм: що це таке і як його лікувати

Пиво - напій, поширений не тільки в нашій країні, а й за її межами. Цікаво, що багато людей не вважають його шкідливим, а навпаки - корисним для здоров’я. Нічого дивного тут немає, реклама по телевізору та в інтернеті створює враження, що цей напій обов’язково має бути присутнім на будь-яких вечірках і пікніках. Та й суспільство дівчину чи хлопця з пляшкою пива сприймає цілком нормально.

Пиво справді має приємний смак і дає змогу розслабитися, але регулярне споживання напою призводить до пивного алкоголізму. Це серйозна проблема, яка може мати згубні наслідки для здоров’я та життя людини.
У міжнародній класифікації немає такого поняття, як пивний алкоголізм. Під алкоголіками маються на увазі люди, які мають залежність від напоїв, що містять спирт.

Пивний алкоголізм: як він проявляється

Пивний алкоголізм - хронічне захворювання, пов’язане з регулярним вживанням хмільного напою.
Про наявність залежності свідчать такі симптоми:

  • бажання вживати пиво в будь-який час дня і ночі;
  • неможливість контролювати кількість вживаного напою;
  • поява симптомів абстиненції при відмові від пива: головний біль, нудота, пітливість і тривога;
  • зниження інтересу до інших занять і захоплень;
  • поява проблем у стосунках із близькими, колегами та друзями;
  • поява фізичних проблем: підвищений тиск, порушення роботи печінки та нирок, ожиріння та інші захворювання.

Якщо вчасно не звернутися по допомогу, то хмільний напій буде єдиним способом розслабитися і підняти настрій.

Наслідки пивного алкоголізму

Зловживання хмільним напоєм погано позначається на здоров’ї людини. Він може призвести до розвитку цирозу печінки - серйозного захворювання, яке часто закінчується смертю. У людей, залежних від пива, підвищується ризик розвитку раку. У них порушується робота серця і судин - підвищується тиск, з’являється аритмія.

У людей, які страждають на пивний алкоголізм, спостерігаються психічні розлади. Вони стають дратівливими й агресивними, у залежного з’являється тривожність і регулярно зникає настрій.

Оскільки в кожної людини свій організм, то й наслідки різні. Своєчасне звернення до нарколога допоможе уникнути багатьох неприємних наслідків.

Стадії пивного алкоголізму

Наркологи розрізняють кілька стадій пивного алкоголізму:

  1. Людина починає вживати пиво регулярно, але ще не відчуває сильної залежності.
  2. Спостерігається залежність від хмільного напою - втрачається контроль над кількістю вживаного алкоголю.
  3. Залежний страждає від серйозних фізичних і психічних проблем, пов’язаних із вживанням пива.

Ці стадії можуть слугувати орієнтиром для оцінки тяжкості алкогольної залежності. Однак важливо розуміти, що кожна людина унікальна, і залежність може проявлятися по-різному. Лікування і підтримка з боку фахівців можуть допомогти на різних етапах цього процесу.

Чому багато людей не вважають регулярне вживання пива залежністю?

Багато чоловіків і жінок не вважають регулярне вживання пива залежністю. Вони кажуть, що пиво не може негативно впливати на здоров’я людини та її життя. Однак, ця думка помилкова. У людей, які зловживають цим напоєм, спостерігається низка серйозних захворювань.

Як лікувати пивний алкоголізм

Від пивного алкоголізму можна вилікуватися, але для цього необхідно звернутися по допомогу до фахівців. Позбавлення від залежності включає в себе:

  • Лікарську терапію - спеціальні препарати допомагають впоратися із симптомами абстиненції та зменшити бажання вживати пиво.
  • Психотерапію - завдяки сучасним методикам залежна людина може розібратися в причинах вживання великої кількості пива, і навчитися вирішувати свої проблеми без алкоголю.
  • Реабілітаційні програми - вони допомагають повернутися до нормального життя після завершення лікування, налагодити стосунки з близькими людьми і знайомими.

Програму лікування в наркологічній клініці підбирають для кожного пацієнта окремо, зважаючи на симптоми, а також кількість пива, яке він випиває на день.

І кілька слів про реалії

Незважаючи на велику кількість інформації, багато чоловіків і жінок продовжують думати, що пиво - нешкідливий алкогольний продукт. Якщо ви належите до такої категорії, то продовжуйте пити. Тільки пам’ятайте: пиво провокує розвиток жіночих гормонів у чоловіків і їх дисбаланс у жінок. Від пива дівчата швидко набирають вагу, тож на них незабаром чекає винагорода - великі груди та розкішні стегна.

Пиво має сечогінні властивості і вимиває з організму корисні елементи. Як гадаєте, чого чекати за регулярного його вживання?

У пиві є етиловий спирт. Отже, перед словом “напій”, потрібно поставити ще одне слово - “алкогольний”.

Професор Боллінгер описав у своїй роботі баварське “пивне серце”. Хочете бути його власником? Тоді частіше купуйте хмільний напій.

І наостанок, кілька слів про ШКТ. Пиво дуже погано на нього впливає, тож невдовзі з’явиться гастрит чи панкреатит. Але це не страшно…

Якщо у вас або ваших близьких з’явилися проблеми, пов’язані з регулярним вживанням пива, зателефонуйте нам. У нас працюють досвідчені фахівці, які швидко допоможуть повернутися до нормального життя.