Відновлення після алкоголізму

Тривалість реабілітації після алкоголізму може значно варіюватися в залежності від індивідуальних особливостей, але зазвичай цей процес займає від кількох місяців до кількох років.

093-500-90-85
Приватна клініка лікування алкоголізму
Відновлення після алкоголізму

Скільки триває реабілітація після алкоголізму?

Для кожної людини, яка страждає на залежність від алкоголю, важливо не тільки вилікуватися, а й пройти шлях реабілітації. Реабілітація після алкоголізму - це важливий етап на шляху до одужання.

Реабілітація після алкоголізму - це не одноразовий захід, а процес, який містить у собі низку етапів і залежить від різних чинників. Час, необхідний для повної реабілітації, може значно відрізнятися від людини до людини. Важливо враховувати індивідуальні особливості, ступінь залежності, фізичний і психологічний стан пацієнта.

Середня тривалість реабілітації після алкоголізму становить приблизно 30-90 днів. Однак багато програм реабілітації можуть передбачати більш тривале перебування, особливо у випадках із важкою залежністю. Важливо розуміти, що ця тривалість може бути скоригована в процесі реабілітації, залежно від реакції пацієнта на лікування.

Підтримка фахівців і розуміння близьких відіграють важливу роль у цьому процесі.

Це необхідно для того, щоб зміцнити досягнуті результати і запобігти поверненню до алкогольної залежності.

Запам’ятайте, що звернення до клініки - це не прояв слабкості, а мудре рішення. Воно допоможе вам почати нове життя, вільне від алкогольної залежності.

З чого складається реабілітація після алкоголізму?

Реабілітація після алкоголізму спрямована на те, щоб максимально зберегти індивідуальність особистості. Тому велика увага приділяється саме психологічній підтримці. Головним завданням психотерапевтів є привернути увагу пацієнта до повернення у звичайне соціальне життя. Де є інші люди, з якими потрібно вміти комунікувати, будувати стосунки та знаходити спільну мову.

Загалом є кілька форм психотерапії:

  • Індивідуальна. Така терапія дуже ефективна, оскільки вся увага лікаря зосереджена тільки на пацієнті. Лікар і пацієнт під час бесіди і психологічних практик розбирають стан пацієнта і його ставлення до життя, шляхи вирішення соціальних проблем.
  • Групова терапія. Люди, які позбавляються залежності, найбільше бояться нерозуміння з боку суспільства. Тому групова терапія допомагає отримати підтримку, розуміння і можливість обмінятися досвідом, обговорити свої історії.
  • Раціональна. Психотерапевт працює з пацієнтом для роз’яснення і розуміння пацієнтом, чому з ним трапилася така ситуація і як йому впоратися з проблемами без вживання алкоголю.
  • Творча. Для того щоб пацієнти могли переключитися, психотерапевти проводять різні творчі завдання. Такий підхід дозволяє залежним абстрагуватися від своїх проблем, знайти заспокоєння.
  • Емоційно-стресова. Спрямована на те, щоб через емоції людина змінила своє ставлення до алкоголю і алкоголізму загалом.
  • Кодування. На відміну від усіх попередніх терапій, кодування спрямоване на перепрограмування людини. Передбачає формування негативних установок щодо алкоголю. Часто при кодуванні використовується гіпноз.

Вибрати відповідний вид терапії може тільки фахівець, після того як ознайомиться з усією історією хвороби пацієнта.

Аспекти реабілітації після алкоголізму

У цій таблиці представлено огляд ключових аспектів реабілітації після алкогольної залежності.

Аспект реабілітації

Опис

Фази реабілітації

1. Відмова від алкоголю. 2. Медичне втручання. 3. Психологічна підтримка.

Види реабілітаційних програм

1. Стаціонарні програми. 2. Напівстаціонарні програми. 3. Амбулаторні програми.

Спеціалізовані підходи

1. Терапія заміщення. 2. Психотерапія. 3. Групова терапія. 4. Лікування з урахуванням супутніх проблем.

Підтримка після реабілітації

1. Анонімні алкоголіки та інші групи підтримки. 2. Регулярні консультації та терапія. 3. Продовження медикаментозного лікування, якщо потрібно.

Розуміння цих аспектів допоможе краще підготуватися до процесу реабілітації та успішно подолати залежність.

Реабілітація від алкоголізму в клініці “Пальміра Плюс”

У клініці “Пальміра Плюс” працюють тільки досвідчені фахівці, які надають як медичну, так і психологічну допомогу. Для кожного пацієнта психотерапевт підбирає індивідуальну програму реабілітації, яка є ефективною. Наявність ліцензії дозволяє фахівцям клініки проводити медичну практику. Записатися в “Пальміра Плюс” можна на нашому сайті. Для цього необхідно заповнити форму, або зателефонувавши в клініку, також у вас є можливість замовити зворотний дзвінок.